Liput: 8 / 3 / 4 EUR, Perhelippu 16 EUR.
Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Porin taidemuseo kunnioittaa varatuomari Juhani August Lipsasen (1950-2019) muistoa.

"Kerääminen suojelee esineitä ajan ja unohduksen tuhovoimilta.
Kerääminen on keino siirtää eteenpäin informaatiota ja tietoa."

- Juhani Lipsanen -

Juhani A. Lipsanen oli merkittävä kulttuurin tukija ja taiteen keräilijä. Hän innostui keräilystä jo varhain. Koulupoikana hän keräili aseita ja kiinnostui talonpoikaisesineistöstä. Taiteen keräily alkoi ilman sen suurempaa tavoitetta, mutta muuttui vähitellen määrätietoiseksi taidekokoelman kartuttamiseksi. Taidekokoelman ytimeksi muodostui edustava otos 1940-1980 -lukujen suomalaisten taiteilijoiden tuotannosta. Näiden rinnalle vertailukohteeksi ja antamaan syvyyttä tallentuivat teokset merkittäviltä kansainvälisiltä taiteilijoilta. Porin taidemuseolla on ollut kunnia säilyttää tallentajansa nimeä kantavaa Katariina ja Juhani Lipsasen kokoelmaa vuodesta 1994 lähtien.

Katariina ja Juhani Lipsasen taidehistoriallisesti arvokkaan taidekokoelman rinnalla ei voi yliarvioida sen henkisen pääoman ja tuen merkitystä, jota vuorovaikutus syvästi sivistyneen persoonan ja kulttuurin tukijan, Juhani A. Lipsasen kanssa Porin taidemuseolle tarjosi. Porin taidemuseolle monin tavoin arvokas yhteistyö Juhani A. Lipsasen kanssa jatkui yli neljännesvuosisadan ajan. Juhani A. Lipsanen oli yksi avainhenkilöistä myös silloin, kun Porin kaupunki sai vastaanottaa lahjoituksena Lipsasen suvun Vanhalahden kartanon arvoesineistön. Antiikkihuonekalut ovat sijoitettuna Porin raatihuoneelle.

Porin taidemuseota ja Porin kaupunkia on kohdannut suuri menetys.

Taidemuseon henkilökunta ja vuonna 2019 eläköitynyt johtaja Esko Nummelin muistavat lämmöllä pitkää ja merkityksellistä yhteistyötä Juhani Lipsasen kanssa.

Harvey Quaytman, Border Crossing, 1988
Katariina ja Juhani Lipsasen tallennekokoelma

14.01.2020

22.01. kello 18 | Kuraattori Rebeka Põldsamin kanssa Be Fragile! Be Brave! - Hauraus on urheutta -näyttelyssä

Avoin työpaikka: Näyttelynrakentajan määräaikainen työ 21.02.-22.03.2020

PEDApiste | Tutki. Tee. Oleskele.

Liput: 8 / 3 / 4 EUR, Perhelippu 16 EUR.
Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Café MUUSA
Mesenaatit