Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

PEDApiste | Tutki. Tee. Oleskele.

PEDApiste on museovieraille suunnattu avoin työskentely- ja oleskelupaikka keskellä näyttelytiloja.
Se kokoaa yhteen taidemuseon eri osa-alueet: näyttelyt, kokoelmat, tutkimuksen ja yleisötyön.

Anna materiaalien kertoa - osallistu yhteiseen teokseen!

Puno, pujota, ompele, rytistä, sido yhteen ja tutki erilaisia materiaaleja.

Seinällä oleva teräsverkko odottaa sinun osallistumistasi yhteisen teoksen tekemiseen. Löydät tarvittavat materiaalit hyllyiltä olevista laatikoista. Tee teosta suoraan teräsverkkoon tai työskentele aluksi pöytien ääressä. Liitä lopuksi osuutesi yhteiseen kokonaisuuteen verkkoseinälle. Huolehdithan lopuksi välineet takaisin paikoilleen.

Osallistumalla teoksen tekemiseen annat suostumuksesi teoskokonaisuuden kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen taidemuseon nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Ajatus yhteisen teoksen tekemisestä syntyi taiteilija Anu Põderin Emptiness-teoksen (1985) innoittamana. Põder on käyttänyt teoksessa hänelle tyypillisiä materiaaleja kuten köyttä, tekstiiliä, metallia ja muovia. Materiaalit toistuvat myös monissa taiteilijan teoksissa Be Fragile! Be Brave! -näyttelyssä. Emptiness-teos roikkui aikanaan pysyvästi taiteilijan ateljeen seinällä, mutta on sittemmin tuhoutunut. On kiehtovaa ajatella, miten taiteilija on viettänyt aikaansa Emptiness-teoksen äärellä tutkien materiaaleja ja muotoja, leikkien erilaisilla sommitelmilla ja rytmeillä - aivan kuten yleisöt voivat tehdä nyt Porin taidemuseon PEDApisteessä.

26.09.2019

Poikkeus aukioloajoissa 23.11.2019

TAIDEjooga lauantaina 30.11. ja perjantaina 13.12. kello 10

PEDApiste | Tutki. Tee. Oleskele.

ELLEN THESLEFF (1869-1954) LUENNOT

Syyskauden Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille

Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.

Café MUUSA
Mesenaatit