Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Derek Holzerin luentoperformanssi: VECTOR SYNTHESIS

Keskiviikkona 29.08. kello 19 taidemuseon luentosalissa, 2. kerros. Vapaa pääsy.

VECTOR SYNTHESIS on audiovisuaalinen tietokonepohjainen taideprojekti, joka hyödyntää äänisynteesiä eli tietokoneella tuotettuja ääniä ja vektorigrafiikan esitystapoja tutkiakseen äänen ja kuvan välistä suhdetta.
Projektin lähtökohtana on Steina ja Woody Vasulkan tuotanto sekä Rutt-Etra videosyntetisaattori, jota Vasulkat käyttivät useissa tunnetuimmissa teoksissaan. Toisena lähtökohtana on media-arkeologia ja nyt jo vanhentuneen teknologian kuten Cathode Ray Tube -monitorin luova käyttäminen. Teoksessa ääniaallot kontrolloivat kuvan vertikaalista ja horisontaalista liikettä, kuten myös yksittäisen valonsäteen kirkkautta, minkä tuloksena se mitä yhtä aikaa näemme ja kuulemme, on saman elektronisen signaalin ilmentymää.

Derek Holzer (USA 1972) on ääni- ja valotaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Hänen tämänhetkisen kiinnostuksensa kohteena ovat itserakennettu elektroniikka, audiovisuaalisten instrumenttien rakentaminen, äänen ja tilan välinen suhde, media-arkeologia ja erilaiset osallistavan taiteen muodot. Hän on esiintynyt, opettanut työpajoissa ja luonut uniikkien instrumenttien äänimaisemia ja installaatioita vuodesta 2002 lähtien eri puolilla Eurooppaa, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa, sekä Uudessa-Seelannissa.

08.08.2018

Taiteilija Cherie Sampsonin lahjoitus

BONUS-opastus. Konenäkö – piirrä elektroninen maisema

Derek Holzerin luentoperformanssi: VECTOR SYNTHESIS

Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.

Café MUUSA
Mesenaatit