PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.


Ajankohtaista


Taide kokoelmissa ja kentällä -luentosarja / kevät 2018

Kevään ensimmäinen luento 28.03. käsittelee sotien jälkeistä julkista maalaustaidetta. Esimerkkinä Juhani Tarnan Savuja (1966).


Luentosarjassa käsitellään kevään näyttelyissä esiin nousevia teemoja. Luennoilla tarkastellaan mm. erilaisia taiteen tekemisen tapoja sekä ympäristöjä, joissa taidetta tehdään ja jossa se tulee näkyväksi. Miten taiteessa on tuotu esiin yhteiskunnassa vallalla olevia arvoja ja korostettu sen hyötynäkökulmia tai toisaalta nostettu esiin tarinoita, jotka yleensä jäävät näkymättömiksi julkisessa tiedonvälityksessä.
Millä tavalla uusi teknologia on vaikuttanut taiteen tekemiseen ja työskentelyvälineisiin ja demokratisoinut taiteilijoiden mahdollisuuksia työskennellä mm. liikkuvan kuvan parissa.


Luennot keskiviikkoiltaisin klo 18.30 alkaen taidemuseon luentosalissa, 2.krs, vapaa pääsy.
Ennen luentoa maksuton yleisöopastus näyttelyihin kello 18.


28.03. JULKINEN MAALAUS KANSALLISEN JA PAIKALLISEN TAIDEPOLITIIKAN VÄLINEENÄ: Juhani Tarnan ”Savuja”(1966) sotienjälkeisen julkisen maalauksen perinteessä
Johanna Ruohonen, FT, museonjohtaja


Luennossa tarkastellaan suomalaisen julkisen maalauksen pitkiä perinteitä, erityisesti sotienjälkeisellä kaudella, jolloin taidemuodolle annettiin keskeinen rooli taidepolitiikassa. Tarkastellaan monumentaalimaalausten tilaamisen tapoja, sille annettuja tehtäviä sekä esittävän ja abstraktin muotokielen välistä suhdetta 1940–1960-luvuilla.
04.04. Analogisen videon muisti. Vasulkat ja old school -videon uusi tuleminen Kari Yli-Annala, kuvataiteilija, tutkija, KuM


Luento käsittelee analogisen kauden videon erityispiirteitä ja liikkuvan kuvan tutkijoiden ja tekijöiden uudelleen herännyttä kiinnostusta niihin.
25.04. Kolumbia rauhansopimuksen jälkeen Elisa Tarnaala (Phd), Neuvonantaja CMI, Martti Ahtisaari Centre, tutkija Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta


Mikä muuttuu Kolumbiassa kun rauha sissiliike FARCin kanssa on solmittu? Miten Kolumbian historiasta ja kulttuurista käsin voidaan ymmärtää maan nykypäivää; keitä ovat ihmiset ja yhteisöt jotka rakentavat kaupungeissa ja maaseudulla rauhanomaisempaa tulevaisuutta vuosikymmenten konfliktin jälkeen?


LISÄTIEDOT: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / anni.venalainen@pori.fi

12.03.2018 
Porin taidemuseon Senioripäivä

LIIKEtila on hiljentynyt

Taide kokoelmissa ja kentällä -luentosarja / kevät 2018

PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.


                

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi


Linkkejä


Henkilökunta
Google Maps
Café MUUSA
Mesenaatit
Kausiohjelmat (Haitarit)
Mediakuvat
Poriginal Galleria


Näyttelylinkit


Ajankohtaiset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Edelliset näyttelyt
Mediakuvat


Lehdistö


Lehdistökuvat
Näyttelyarkisto
Logot
Henkilökunta

 

©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo