Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

LIIKEtila käynnistää Porin taidemuseon kevään vauhdikkaasti

LIIKEtilassa on korkealaatuista ohjelmaa 17.02.–17.03. Tanssia, runoja ja musiikkia sekä työpajoja erilaisille yleisöille.

Taidemuseossa otetaan vauhtia kevätkauteen ainutkertaisella tavalla. Isoon näyttelyhalliin rakentuu tila, joka tarjoaa kuukauden aikana monipuolisia tapahtumia; tanssia, runoja ja musiikkia sekä työpajoja erilaisille ja eri-ikäisille yleisöille. Korkeatasoinen ohjelma laittaa kehon ja mielen liikkeelle.

LIIKEtila on käynnissä Porin taidemuseossa 17.02. – 16.03. Osallistuminen tapahtumiin on taidemuseon pääsylipun hinnalla, Museokortilla tai Vuosikortilla. Huomaathan, että Mesenaattikortti ei oikeuta ilmaista sisäänpääsyä tapahtumiin.

LIIKEtila käynnistyy lauantaina 17.02. kello 11.15-12 Joogalauantailla. Joogaharjoituksen ohjaa flowjoogaohjaaja Johanna Kannisto. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Porin Joogayhdistyksen kanssa. Ekstaattista musiikkia hiljentymiseen ja Joogalauantaihin tarjoilee liveduo Kimmo ja Heidi eli Biitsi. Biitsi on helsinkiläinen kokoonpano, joka tekee musiikin lisäksi ääni-installaatioita, -suunnittelua ja muuta yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa.

Lauantai-ilta huipentuu kello 17.15-18 Pori Dance Companyn esitykseen ROOM, koreografia Johanna Nuutinen ja tanssijat Meri Tankka ja Riikka Tankka. Pori Dance Company on Satakunnan tanssitaiteen ylpeys. Ryhmä palkittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla viime vuonna.

Sunnuntaina 25.02. kello 14 LIIKEtilassa koetaan esitys Ahti Lassila: Kontrabasso-tila-liike. Lassilan liikkuva kontrabasso resonoi tilan, sen materiaalien ja paikalle tulleiden ihmisten kanssa. Osallistu, hiljenny, rentoudu.
Ana Torfs: Figments & Fragments sekä Museum of Preserving City - Kaupungin säilyttämisen museo -näyttelyiden päätösviikonloppu: intendentti Anni Venäläisen näyttelyopastus kello 15.

Rentouta mielesi, unohda keskikertaisuus, ajaudu runoon! Jari Laasasen valoisampi tulevaisuus ja Susinukke Kosola ovat Runoillan taiteilijavieraina LIIKEtilassa Kalevalan päivänä 28.2. kello 18-19. Jari Laasanen on porilainen lavarunoilija, joka keikkailee soolona sekä Jari Laasasen Valoisampi Tulevaisuus -bändin kanssa. Esitys tuo iltaan tummaa ambienttia ja okkulttiseroottista runoutta. Susinukke Kosola on turkulainen kirjoittaja, kustantaja ja sanataideohjaaja, joka tunnetaan energisistä lavaesiintymisistään. Häneltä on julkaissut kaksi runoteosta, joista viimeisin, Avaruuskissojen leikkikalu, oli ehdolla kolmen eri kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hänen seuraava teoksensa VARISTO ilmestyy ilmaisjakeluna keväällä 2018. Runoilta järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa.

Taiteilijat Toni Lehtola ja Jenni Uusitalo rakentavat tilaan 06.03.-11.03. Todistetyöpajan, jossa olemassaolomme dokumentoituu toisen kokemana. Työpajassa tehdään visuaalisia jäljennöksiä kaksiulotteiselle läpinäkyvälle kalvolle. Työskentelyn jäljet jäävät nähtäville tilaan. Työpaja on auki aikuisille ja senioreille 07.03. kello 14-16 ja Naistenpäivänä 08.03. kello 16-18. Lauantaina 10.03. kello 14-17 työpajaan ovat tervetulleita lapset, nuoret ja perheet. Toni Lehtola on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta ja hän työskentelee pääsääntöisesti performatiivisten elektromekaanisten veistosinstallaatioden ja musiikin parissa. Jenni Uusitalo on Kankaanpään taidekoulusta ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija (TaM), joka työskentelee veisto- ja installaatiotaiteen parissa.

Muutokset mahdollisia. Seuraa LIIKEtila-tapahtumaa taidemuseon facebookissa ja nettisivuilla. Lisätiedot: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119.

16.02.2018

LIIKEtila käynnistää Porin taidemuseon kevään vauhdikkaasti

LIIKEtila - Tutkiva yleisötyön tila

Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

Café MUUSA
Mesenaatit