Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

Taidehistoriaa Wikitellen!

Museoviikolla seikkailemme guerrilla-taiteen maailmassa ja suuntaamme ulkoveistosten kuvaussafarille!
Keskiviikkona 17.5.2017 klo 17-19.30 syvennymme Wikipedia-illassa guerrilla-taiteeseen eli luvattomasti julkisiin tiloihin toteutettuun taiteeseen. Kirjoitamme artikkelin mm. hiljattain Kokemäenjoen rantaan ilmestyneestä, simpukoiden joukkokuolemaa kommentoivasta Sori siitä 5. - 6.7.2014 -teoksesta. Tilaisuuteen osallistuu yllätysvieras, joka kertoo teoksesta ja guerrilla-taiteesta.

Wikipedia-ilta pidetään taidemuseon luentosalissa eikä aikaisempaa Wikipedian muokkausosaamista edellytetä. Otathan oman tietokoneen tai muistiinpanovälineet mukaan! Ilmoittautuminen tapahtumaan viimeistään 16.5. mennessä osoitteeseen: anni.saisto(at)pori.fi.

Lauantaina 20.5.2017 pidetään ulkoveistosten kuvaussafari klo 11-17. Tapahtuma alkaa kokoontumisella Porin taidemuseon luentosalissa, jolloin kerrotaan kuvausohjeet ja kuvien lataaminen ja merkitseminen Wikipediaan/Commonsiin sekä tehdään työnjako kuvauskohteittain. Ruokatauon jälkeen aloitetaan kuvaukset Porin alueella. Kokoonnumme klo 16-17 takaisin taidemuseolle tekemään kuvien siirrot ja tarvittavat merkinnät ohjatusti. Kuvausvälineeksi käy älykännykkä tai digikamera.

Tapahtuman kummisetänä ja oppaana Wiki-kuvaamisen maailmaan toimii Wikimedia Suomen hallituksen puheenjohtaja Heikki Kastemaa. Taidemuseon luentosalissa ei ole käytettävissä ylimääräisiä päätteitä, joten otathan mukaan oman kannettavan tietokoneen. Ilmoittautumiset viimeistään 19.5. osoitteeseen anni.saisto(at)pori.fi.

Lisätietoa tapahtumista, ehdotuksia artikkelien aiheiksi ja lähdeaineistoja:
Wikiprojekti Satakunnan taide ja taiteilijat

03.05.2017

Kevätkauden viimeinen Croquis-ilta

Taidemuseo valvoo Museoiden yössä 20.05.

Opettajien kulttuurikalenteri on NYT netissä

Taidehistoriaa Wikitellen!

Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

Café MUUSA
Mesenaatit