PORIN TAIDEMUSEO, Eteläranta, 28100 PORI | Avoinna ti-su 11-18. Ke 11-20, vapaa sisäänpääsy klo 18-20 | Liput 5 / 2,50 euroa. Perhelippu 10 euroa.

-----------------------------

Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille

Seniorien suunnistus nykytaiteeseen

Opettajien kulttuurikalenteri on NYT netissä

Taidehistoriaa Wikitellen!

Porin taidemuseo
Eteläranta,
28100 PORI

Taidehistoriaa Wikitellen!

Kevätkaudella Porin taidemuseossa pidetään kolme Wikipedia-iltaa keskiviikkoisin 22.3., 19.4. ja 17.5.2017 klo 17-19.30.

Itsenäisyyden juhlavuonna tutkimme taidehistoriaa yhteisöllisesti ja kansalaistieteen keinoin. Tapahtumat ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja ne pidetään Muistin ajankohtaisuus -kokoelmanäyttelyssä, jossa on esillä runsaasti lähdeaineistoa.

Syvennymme yhdessä Porin ja lähiseutujen taidehistoriaan kirjoittamalla Wikipediaan paikallisista taiteilijoista, tunnetuista taideteoksista ja muista taiteen kentän toimijoista. Samalla opimme tiedonhaun ja tieteellisen kirjoittamisen perusteita.

Tilaisuudet alkavat klo 17-18 pidettävällä perusopastuksella aihepiiriin ja Wikipedian käyttöön, jonka jälkeen työskentelyä jatketaan itsenäisesti tai pienryhmissä. Mukaan tarvitset kannettavan tietokoneen tai muistiinpanovälineet ja uteliasta mieltä!

Ensimmäisessä, 22.3. klo 17-19.30 pidettävässä työpajassa tutustumme mm. Sinikka Räikeen, Olavi Jalkasen, Anja Karkku-Hohdin, Aarne Elomaan ja Juhani Tarnan taiteeseen ja elämänvaiheisiin ja kirjoitamme heistä artikkeleita Wikipediaan.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

15.03.2017