PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryAapo Korkeaoja
27.11.2021 - 28.12.2021
Yläkerta

Aapo Korkeaoja
Kuulen askelia
27.11.2021 - 28.12.2021

Performanssi 8.12.2021 klo 12Kuulen askelia -installaation rakentaminen alkoi Aapo Korkeaojan säveltämästä melodiasta. Yhdessä muusikkoystävien kanssa improvisoitu musiikki jäsentää installaation seitsemän tarinaa lähes kaksi tuntia kestäväksi kokonaisuudeksi.

Yhteiskunnallista taidetta tehneelle ja performanssitaiteilijana tunnetulle Korkeaojalle tilallisesti kauniin teoksen tekeminen oli henkilökohtainen haaste. Teoksen kauneus ei perustu eheyteen, vaan kummalliseen, vinoon ja ylösalaisin kasvaneeseen tasapainoon.

Installaation ytimessä kuuluvat tarinat, jotka Korkeaoja on nauhoittanut tajunnanvirtapuhe-tekniikkaa hyödyntäen ilman tekstipohjaista käsikirjoitusta. Tarinat asettuvat mielenmaisemaan, alitajuntaan, jossa kertojahahmo kohtaa omaa menneisyyttään ja arvomaailmansa, toiveitaan, jotka ovat inkarnoituneet vastaan käveleviksi miehiksi. Tarinoissa kävellään, koska kävely on osa ajattelua ja symboli matkalle, jonka kuljemme kohti viisauden päämäärää, horisonttia, jota ei koskaan voi saavuttaa sen paetessa jokaisella askeleella askeleen verran.

Tarinoiden hahmot ovat mm. kaksia autorattaita Prismassa työntävä ruuhkavuosien paineessa rutistunut isä, peltoaan äestävä maanviljelijä, ensirakkautensa menettänyt ja sairaanloisessa pelossa pakeneva nuori mies.

Luonnonmateriaaleista rakennettu teos on Korkeaojalle luonnollinen tapa tehdä taidetta. Luomutilaa Kokemäellä viljelevä Korkeaoja on kehittänyt kuituhampun tuotantoa kuluneen vuosikymmenen ajan, ja Poriginal galleriaan installoituun teokseen hän on käyttänyt oman tilan satoa eri tavoin: kuidutettuna ja kokonaisina kuituhampun varsina.

Näyttelyyn voi sukeltaa sisään. Asioihin saa koskea, syksyn lehdillä ja kuituhampulla päällystetyillä tuoleilla istua tai makoilla lattialla tarinaa kuunnellen.Näyttelyä on tukenut TAIKE.


 

 

 


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Safety at Poriginal Gallery during the Covid-19 pandemic

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00. Free admission.
Postal address:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria