PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryROP
01.02.2020 - 18.02.2020
Yläkerta

ROP
”HEAVEN PRO” -veistoksia ja installaatioita
01.02.2020 - 18.02.2020

Tamperelaisen ROP-taiteilijaryhmän uusin näyttelykokonaisuus Heaven Pro koostuu mainion värikkäistä veistoksista sekä moniosaisista ja taidokkaasti toteutetuista installaatioista. Näyttelykokonaisuuden muodostavista teoksista voidaan todellakin puhua sanalla tuore, sillä ne kaikki ovat valmistuneet vuonna 2019.

Heaven Pro -nimi viittaa yhteen näyttelyn teoksista: kaksiosaiseen veistokseen, jossa identtisten talojen katoilla on kyltit, joissa toisessa komeilee teksti Heaven ja toisessa Heaven Pro. Kyseessä on satiirinen kuvaus tämän päivän markkinoinnista ja viestinnästä. Lähes kaikista kuviteltavista tuotteista ja palveluista löytyy ”pro”-versio, vähän parempi, vähän houkuttelevampi, jotain, jolla erotut tavallisista kanssaeläjistä. Mutta mikä lopulta on kasvavien tarpeidemme tyydyttämisen ja joukosta erottautumisen perimmäinen syy?

Tämänkaltaiset ajatusleikit ja visuaaliset pelit ovat ROP.n teosten ydin. Huolellisesti suunnitellut teokset tarjoavat sekä sisällöllistä että visuaalista tutkisteltavaa tarkkasilmäiselle ja -mieliselle katsojalleen. Näistä teoksista huokuu elämä ja elämisen maku, jossa komedia, draama ja satiiri lyövät hersyvästi hynttyyt yhteen.

ROP on vuonna 2011 syntynyt poikkitaiteellinen projekti. ROP:n muodostavat kuvataiteilija (AMK) Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava. Teokset syntyvät yhteistyönä, ja taiteellinen ideointi ja sisällöt teoksiin luodaan yhdessä. ROP tekee teoksia perinteisten taiteen esittämisympäristöjen lisäksi julkisiin tiloihin. Ryhmän viimeisin valmistunut julkinen teos, ”Suoja”, sijaitsee Tampereella TAYS lastensairaalan pihalla.

CV:t

 

 

 


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Safety at Poriginal Gallery during the Covid-19 pandemic ...

Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00. Free admission.
Postal address:
Porin taidemuseo
Poriginal galleria
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria