PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryTuuli Autio, Soile Hovila
20.04.2019 - 07.05.2019
Yläkerta

Tuuli Autio, Soile Hovila
Tyvellä
20.04.2019 - 07.05.2019

Poriginal gallerian alakerrassa on esillä puutaiteilija Tuuli Aution puuveistoksia ja tekstiilitaiteilija Soile Hovilan kuvakudoksia. Tyvellä-näyttelyssä kuljetaan metsäisissä tunnelmissa niin aihemaailmassa kuin materiaaleissakin. Katsoja saa nauttia harmonisten sävyjen rauhoittavasta kauneudesta. Toisaalta teokset kertovat myös, kuinka hyvä asettuu vastakkain rikotun kanssa tässä ajassa. Näyttelyssä voi pysähtyä puun juurelle ja löytää ihmiskehon asentojen ja valonsäteiden hetkellisyyden takaa jotain ajatonta.

Tuuli Autio veistaa puusta pelkistettyja ihmishahmoja, jotka ovat kuin nopeasti piirrettyja luonnoksia; olennaista tavoittelevia. Lähtökohta, ihmisen olemus, on yksilöllinen ja hetkellinen mutta kuitenkin tunnistettava ja yhteinen. Tuuli Autio tutkii tapoja, joilla ihminen kantaa itseään ja kohtaa ympäröivän maailman.

Tuuli Autio kunnioittaa puuta. Hän työskentelee kirveellä, moottorisahalla ja taltalla. Työkalun rytmikäs jälki saa jäädä näkyviin. Veistäminen on mukaansatempaava seikkailu; alkuperäinen idea ja elävä puumateriaali käyvät vuoropuhelua, jota veistäjä tutkii ja kuuntelee. Puun yksilöllisestä luonteesta tulee väkevä osa teosta.

Soile Hovilan kuvakudoksissa tarkastellaan hitaalla tekniikalla vain hetken kestavia nakymia, joita sopivasti osuvat valonsateet luovat metsassa liikkujalle. Hatkahdyttava vaukokemus saa pysahtymaan ja tuntemaan syvasti. Viimeisimmissa teoksissa esteettisyyden rinnalle on noussut myös tarve kuvata maailman vastakohtaisuuksia, kuten asukastiheyttä, rikkautta ja luonnon monimuotoisuuden tarkeytta.

Soile Hovila on erikoistunut Suomessa harvinaiseen gobeliini- eli kuvakudostekniikkaan vuodesta 2001 alkaen. Teokset on kudottu pystykangaspuissa erisävyisillä ohuilla langoilla, nurjalta puolelta ja usein myös sivusuunnasta, edeten hitaasti rivi riviltä. Nurjalta kudottaessa osa visuaalisista ratkaisuista löytyy intuition kautta.

Näyttelyteosten valmistamista ovat tukeneet Taike, Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan ja Hämeen rahastot sekä Greta ja William Lehtisen säätiö.

CV Tuuli Autio

CV Soile Hovila

 

 

 


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00.
Free admission.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria