PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryEmilia Ukkonen
26.01.2019 - 12.02.2019
Yläkerta

Emilia Ukkonen
Kadonnut koira
26.01.2019 - 12.02.2019

Videoteoksessa Lost Dog (2015) mies puhuu puhelimessa lemmikkieläimensä kadottaneiden ihmisten kanssa. Kuulemme vain hänen äänensä, mutta siitä huolimatta keskustelun sävy ja sen muutokset käyvät selväksi. Teos käsittelee aiheensa kautta toisaalta ihmisten tarvetta yhteyteen ja samanaikaista vaikeutta luottaa ja luoda kontakti toiseen ihmiseen.


Emilia Ukkosen tarkoitus oli alun perin kuvata dokumentti lemmikkinsä kadottaneista ihmisistä New Yorkissa. Yksilöllisyyttä ja itsenäisyyttä korostavassa yhteiskunnassa koira, kissa tai muu lemmikki saattaa olla korvikkeena läheisille ihmissuhteille, joiden ylläpitäminen on käynyt yhä haastavammaksi. Lähestyessään ihmisiä suurkaupungin katukuvassa taajaan näkyvien katoamisilmoitusten perusteella Ukkonen sai kuitenkin huomata ettei monella lopulta ollut halua tai aikaa puhua hänen kanssaan. Yhteydenottoihin suhtauduttiin epäillen ja jopa aggressiivisesti ja ne jotka olivat kiinnostuneita, halusivat usein puhua kaikesta muusta kuin kadonneesta lemmikistään.


Lopputulokseksi muodostui nyt Galleriassa nähtävä videoteos Lost Dog, jossa katsomme ja kuuntelemme miehen puhelinkeskusteluja lemmikkinsä kadonneiden ihmisten kanssa. Pahimmillaan yritys tavoittaa ihmisiä ilmoitusten takana tulkitaan huonoksi pilaksi tai verhoilluksi rahankiristysyritykseksi. Ukkosen teoksen lähtökohtana on ollut yritys ymmärtää ihmisten emotionaalisia suhteita lemmikkeihin urbaanissa yhteiskunnassa ja se paljastaa miten hankalaa kontaktin luominen kanssaihmisiin voi olla, samalla kun kuitenkin tarve yhteydelle toiseen elävään olentoon on suuri. Kadonnut koira teoksen lisäksi galleriassa on nähtävissä video työnimeltään Nancy, joka kertoo osaltaan perhedynamiikasta ja teoksen valmistumisesta.


Emilia Ukkonen liikkuu usein absurdin rekisterissä tarkkaillessaan todellisuutta omintakeisesta perspektiivistään. Hän käyttää välineenään liikkuvaa kuvaa, mutta on kotonaan myös muidenkin tekniikoiden parissa. Ukkonen on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Kuninkaallisessa Taidekorkeakoulussa Tukholmassa. Kotiuduttuaan New Yorkista Ukkonen asuu nyt Taka-Töölössä Helsingissä. Lost Dog on Turun taidemuseon Pimiö-tilan ja useiden elokuvafestivaalien lisäksi nähty Marion De Cannière Art Space:ssa Antwerpenissa Belgiassa.

www.emiliaukkonen.fi

CV

 

 

 


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00.
Free admission.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria