PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryInka Kivalo, Heli Tuori-Luutonen, Riitta Turunen
03.06.2017 - 27.06.2017
Yläkerta

Inka Kivalo, Heli Tuori-Luutonen, Riitta Turunen
Kolmen piiri
03.06.2017 - 27.06.2017

”Kolmen piiri”, Inka Kivalo, Heli Tuori-Luutonen ja Riitta Turunen, on tällä kertaa koolla Poriginal galleriassa. Olemme koonneet yhteisnäyttelyn uusista, osin myös aiemmista töistä. Tarkoituksemme on tehdä tunnelmalliseen galleriatilaan sopiva kokonaisuus.

Inka Kivalo on kuvakudoksen runoilija, joka maalaa langoilla hitaasti, kerros kerrokselta, lanka langalta - värejä kuunnellen. Teoksiin tallentuvat eletyt hetket, käden jälki, värien hehku ja materiaalien koskettavuus. Hänet on myös palkittu Vuoden tekstiilitaiteilijana ja Suomen Leijonan ritarimerkillä.

Heli Tuori-Luutosella on omintakeinen ja vahva ilmaisu. Hänen pienet kirjotut ”akvarellinsa” ovat intensiivisiä mikrokosmoksia. Samalla väriherkkyydellä ja varmuudella ovat syntyneet uudet rakenteelliset työt. Heli taitaa myös monumentaalisen koon, tästä todistavat lukuisat julkiset tilausteokset. Myös Heli on huomioitu Vuoden tekstiilitaiteilijan arvolla.

Riitta Turunen käyttää monia materiaaleja ja yhdistelee erilaisia tekniikoita. Usein työt rakentuvat pienistä osista mosaiikin tapaan tai sitten kokonaisuuden luo sarja variaatioita teemasta. Poriginalissa pääosassa ovat ohuet, läpikuultavalle sifongille kirjotut työt. Niitä säestävät kiinteämmät seinäkappaleet.Taiteilijoiden tuotantoon voi tutustua:

www.finnishdesigners.fi/portfolio/inka.kivalo

www.helituoriluutonen.com

www.finnishdesigners.fi/portfolio/riitta.turunen

CV Inka Kivalo

CV Heli Tuori-Luutonen

CV Riitta Turunen

 

 

 


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria