PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryHenna Tyrväinen, Katariina Mannio, Tea Söderlund
07.01.2017 - 24.01.2017
Molemmat kerrokset

Henna Tyrväinen, Katariina Mannio, Tea Söderlund
JURY
07.01.2017 - 24.01.2017


Porin taidemuseo pyysi satakuntalaisia ammattitaiteilijoita edustavia yhdistyksiä valitsemaan keskuudestaan edustajat Poriginal gallerian vuoden 2017 näyttelyiden valintatoimikuntaan. Taiteilijaseurojen jäsenistä toimikuntaan valittiin Katariina Mannio (Rauman taidegraafikot), Henna Tyrväinen (NYTE ry) ja Tea Söderlund (Porin Taiteilijaseura ry). Toimikunnan muut jäsenet olivat Porin taidemuseon johtaja sekä Poriginal gallerian gallerianhoitaja.
Poriginal gallerian vuoden 2017 näyttelyohjelman aloittaa satakuntalaisia taiteilijaseuroja edustavien kuvataiteilijajäsenten yhteisnäyttely.

Katariina Mannio tekee puupiirroksia, joskus mukana on linoleikkausta. Hän vedostaa teokset käsin japaninpapereille pieninä sarjoina tai yksittäisinä vedoksina. Residenssityöskentely Espanjassa ja matka Marokkoon tekivät Mannioon lähtemättömän vaikutuksen. ”Sen jälkeen olen työstänyt teemaa, jossa yhdistyvät islamilainen ornamentiikka, ihmiset ja paikat. 2014–15 tein sarjan arkkitehtuurisia poimintoja Lähi-Idän alueelta, nyt olen palannut myös ihmisaiheen pariin.”
Uusien kuvien kautta Mannio kuvaa myös tämän päivän poliittisia konflikteja ja sotia rinnastettuna islamilaiseen arkkitehtuuriin ja kuvaperinteeseen. Teossarjaan kuuluu ihmisiä jokapäiväisissä askareissaan, nuoria kapinallisia ja sotilaita aseineen pakomatkalla ja taistelussa.
Katariina Mannio (s. 1979) on raumalainen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta ja opiskellut Lahden Taideinstituutissa. Mannio on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja teoksia on ollut esillä mm. Kiotossa osana Kyoto International Art Festivalia. Hän on Suomen Taidegraafikoiden ja Rauman Taidegraafikot ry:n jäsen.

Henna Tyrväinen (s. 1987 Pieksämäki) on Porissa asuva ja toimiva kuvataiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti grafiikan, valokuvan ja installaation parissa, usein näitä yhdistellen. Teemat ja lähtökohdat taiteen tekemiseen vaihtelevat melankoliasta ylitsepursuavaan kitschiin, ympäristöstä – niin luonnosta kuin urbaanista maisemasta poliittiseen ja feministiseen maailmaan.
Tyrväinen on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2011 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta 2014.

Tea Söderlund (s. 1976 Helsinki) on porilainen kuvataiteilija ja kulttuurin monityöläinen. Hän on toiminut aktiivisesti kuvataiteilijana ja pitänyt useita yksityis- ja ryhmänäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla.
Viimeisimpien näyttelyiden johtavina teemoina ovat olleet yksilön identiteetin, roolien ja normien kysymykset. Käsitteellisiä kokonaisuuksia muodostavat teokset syntyvät usein ajan kuluessa kertyneestä kierrätysmateriaalista, kuten sanomalehdistä, nukeista ja karkkipapereista. Materiaalivalinnat ovat myös osa teosten sisältöä.

 

 

 

Henna Tyrväinen
CV
Katariina Mannio
CV
Tea Söderlund
CV


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00.
Free admission.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria