PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryKristiina Karsten
13.08.2016 - 30.08.2016
Alakerta

Kristiina Karsten
Herkkyyttä asioiden edessä
13.08.2016 - 30.08.2016


Luopuminen ei ole kaiken maailmallisen poistamista vaan sen hyväksymistä, että ne menevät pois.
- Shunryu Suzuki

Näyttelyssä on tarjolla teetä.

"Näyttelyn juuret ovat oman elämäni erääseen jaksoon kuuluneissa menetyksissä ja luopumisissa, sekä pyrkimyksissäni ymmärtää, mitä ne merkitsivät. Käsittelin niitä ajattelemisen, tuntemisen ja kirjoittamisen lisäksi kävelemällä puutarhoissa ja puistoissa, vetäytymällä rannoille ja metsiin. Kiinnitin huomioni tuulessa huojuvaan puuhun, väreileviin heijastuksiin, keittiön ikkunalaudalla lehtiään hiljalleen pudottavaan ja kasvattavaan enkelinsiipeen. Näistä pienistä, yksinkertaisista ja luonnollisista asioista muodostui hyvin merkityksellisiä ja lohdullisia. Luonnon liikkeitä ja kiertokulkua katsellessa löysin tyyneyttä sen asian edessä, ettei mikään täällä ole päättymätöntä eikä toisaalta lopullistakaan. Valo ja pimeä, merkityksellisyys ja mitättömyys, ilo ja haikeus, rakkaus ja suru, herkkyys ja raadollisuus, saaminen ja luopuminen, kasvaminen ja hiipuminen ovat läsnä kaikessa täällä, kaikelle, jokainen hetki, ja seuraavat toisiaan niin kuin syksy kesää.

Teen taidetta yhdessä ajan kanssa asioista ja esineistä, jotka menettäessään merkityksensä saavat uuden. Prosessissa tärkeintä on meditatiivisuus, intuitiivisuus ja samalla tietty rituaalisuus. Töitä ovat inspiroineet elämän ja luonnon lisäksi zen, barokki ja japanilainen estetiikka, erityisesti sanonta mono no aware, jolla tarkoitetaan kauniiden asioiden kykyä liikuttaa sydäntä, haikeutta joka syntyy niiden katoavaisuuden ja hetkellisyyden kokemisesta, sekä herkkyyttä asioiden edessä. Kuvat ja asetelmat kysyvät, ehkä, hiljaa, mikä on suhtautumisemme elämään ja muutokseen sekä muutoksen vaikutuksiin ympäristöömme, läheisiimme, itseemme. Paljonko tai kuinka vähän havaitsemme niihin liittyvää todellisuutta? Uskallammeko kohdata ajan kulumisen ja kaiken haurauden?"

Herkkyyttä asioiden edessä käsittelee elämää, sen kiertokulkua ja hetkellisyyttä esine-ja kasviasetelmien, valokuvien ja installaatioiden kautta. Teokset ovat rakentuneet yhdistelemällä kävelyiltä sekä muista hetkistä kerättyjä puiden, kasvien ja kukkien osia jäämistöön ja vanhoihin, kuluneisiin esineisiin. Videoteos koostuu erilaisista ajan ja vuodenaikojen kulumiseen liittyvistä yksityiskohdista, joita Karsten kerää ja kuvaa.

Kristiina Karsten (s. 1982) on turkulainen taiteilija, joka on kiinnostunut suurista kysymyksistä ja pienistä yksityiskohdista. Hän on valmistunut Turun taideakatemian elokuvalinjalta 2007, ja työskentelee taiteen ja kulttuurin kentällä toimien mm. kuva- ja elokuvataiteen parissa. Monialaisuus näkyy hänen työskentelyssään taipumuksena yhdistellä useaa eri mediaa ja tekniikkaa keskenään. Herkkyyttä asioiden edessä on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä, ja se on ollut aiemmin esillä B-galleriassa Turussa 2015. Näyttelyä on tukenut Varsinais-Suomen Taidetoimikunta/Taiteen edistämiskeskus.

 

 

 


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00.
Free admission.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria