PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl 358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11.00-18.00.
Free admission.


Poriginal GalleryMarkus Luiro, Laura Myllykangas, Paavo Paunu
09.01.2016 - 26.01.2016
Molemmat kerrokset

Markus Luiro, Laura Myllykangas, Paavo Paunu
JURY: HE
09.01.2016 - 26.01.2016

Porin taidemuseo lähestyi satakuntalaisia ammattitaiteilijoita edustavia seuroja, joita pyydettiin valitsemaan keskuudestaan edustajat Poriginal gallerian vuoden 2016 näyttelyiden valintatoimikuntaan. Toimikunnan muut jäsenet olivat Porin taidemuseon johtaja sekä Poriginal gallerian gallerianhoitaja.Pyyntö esitettiin seuraaville maakunnan taiteilijaseuroille: Porin taiteilijaseura ry, TEHDAS ry, NYTE ry, Porin taidegraafikot ry, Rauman taiteilijaseura ry, Rauman taidegraafikot ry ja Kankaanpään taiteilijaseura. Keskinäisten neuvotteluiden perusteella seurat esittivät Porin taidemuseolle kolmea jäsentä gallerian näyttelyiden valintatoimikuntaan: Paavo Paunu (Rauman Taiteilijaseura), Laura Myllykangas (Nyte ry) ja Markus Luiro (Porin taiteilijaseura).


Poriginal gallerian vuoden 2016 näyttelyohjelman aloittaa juryn taiteilijaseuroja edustavien kuvataiteilijajäsenten yhteisnäyttely HE.

Näyttelyssä on esillä omia teoksia ryhmän jokaiselta jäseneltä sekä yhdessä tehtyjä teoksia.Paavo Paunu (s. 1965 Tampere) on opiskellut Kuvataideakatemiassa 1986 - 91. Paunu työskentelee maalauksen, kuvanveiston ja installaation alueilla.”Ihmisen kuva- se on tunteiden, toiveiden, uskomuksien ja toden kohtaamispaikka.

Suurin osa esillä olevista teoksista on tehty kiinalaisista lastauslavoista irrotetuille laudoille. Puulle voi tehdä melkein mitä vain - veistää, peittää, hioa ja taas maalata. Minua kiinnostaa materiaalin karheus ja matkojen jättämät jäljet. Puu kasvaa, tekee oksia ja sen syyt muodostaa kuvioita. Puu esittää muotoja ja ehdottaa niitä”


Laura Myllykangas (s. 1985, Kannus) on valmistunut kuvanveistäjäksi Kankaanpään taidekoulusta 2010.”Rakennan teokseni kolmiulotteisen muodon ja valokuvan yhdistämisen ympärille. Mustavalkoiset veistokset ja installoinnit koostuvat usein puuvillatekstiilistä, pehmusteista, puusta ja valokuvapainatuksista. Lempeisiin ja orgaanisiin materiaaleihin pohjautuvat teokset kohtaavat teollisen estetiikan, joka toistuu teoksissa hyödyntäen lelumaailman ja popkulttuurin visuaalista kuvastoa. Lapsuuden hahmot eivät kuitenkaan enää välttämättä ilmene pehmeän turvallisessa muodossaan, vaan kasvavat toisinaan hirviöiksi, tavoiteltu turva osoittautuukin epäluotettavaksi tai vääristyneeksi. Teoksissa esiintyvissä fotomontaaseissa sirpaloituneet fragmentit regeneroituvat uudeksi muodostaen uusia tasoja ja kombinaatioita, tavoitteena luoda ilmentymiä todellisuudesta, jota kameralla sinällään ei voi tallentaa.”


Markus Luiro (s. 1985 Rovaniemen mlk) valmistui Kankaanpään taidekoulusta 2011. Luiron pääasiallisia ilmaisuvälineitä ovat olleet maalaus, piirustus ja performanssi.


”Suurin osa esillä olevista teoksista on viimeisen kahden vuoden aikana valmistuneita piirustuksia, jotka ovat syntyneet lukuisten yritysten, toiston ja rutiinin kautta. Myöhemmin niitä on katsonut eri silmin, kuin toisen ihmisen tekemänä ja osannut nähdä ne ja ajatella niitä tarpeeksi etäältä, niin että alkuperäiset intentiot ja ensimmäiset epäonnistumisen tunteet ovat jo ehkä unohtuneet kokonaan. Samalla olen käynyt läpi löytämiäni kuvia etäämmältä menneisyydestä ja yrittänyt luoda niistä yhteyksiä uudempiin teoksiin. Kaikissa kuvissa näkyvät kai erilaiset kokemuksen, muistin ja ajattelun prosessit.”

 

 

 

Markus Luiro
CV
Laura Myllykangas
CV
Paavo Paunu
CV


   Previous exhibitions
   Facebook
   Google Maps

 

 

              

Attention


Artist talk on the last day of the exhibition at 5-6 pm.
Welcome!

 


Contact Us


PORIGINAL GALLERY
Eteläranta 6, FI-28100 PORI, FINLAND
tel. intl +358 44 701 4737, +358 44 10793
Open from Tuesday to Sunday from 11:00 - 18:00.
Free admission.

 


©  Poriginal Gallery | Poriginal galleria